Web Analytics Made Easy - Statcounter

سابقه درخشان مدیریت عزت الله ضرغامی در حوزه های متعددی که تاکنون عهده دار آنها بوده، گواه این است که دولت سیزدهم در انبوه مشکلات و دشواری هایی که برایش به یادگار مانده، حداقل می تواند از ساختمان میراث فرهنگی خیالش راحت باشد، چراکه قرار است کار به دست کسی بیفتد که عدم نگاه جنسیتی، باور به جوانان و نخبگان، نگاه مدرن به این بخش گردشگری را خوب بلد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ عزت الله ضرغامی، گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم به مجلس، برای تصدی وزارت میراث فرهنگی است.

پس از گذشت 6 روز از مراسم تحلیف حجت الاسلام ابراهیم رئیسی، به عنوان سیزدهمین رئیس جمهور ایران، بالاخره لیست وزرای پیشنهادی او برای مجلس ارسال شد. لیستی که طبیعتاً حواشی داشت و برخی از افراد سرشناس از آن جا ماندند. با این حال در این لیست یک نام بسیار آشنا به چشم می‌خورد؛ سید عزت‌الله ضرغامی.

ضرغامی که بیشتر به خاطر ریاست بر سازمان صدا و سیما بین سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ شناخته می‌شود، مردی است برای تمام فصول؛ او که تحصیلاتش در حوزه عمران و صنعت است، فعالیت‌های خود را از در رادیو آغاز کرد و در دهه هفتاد به مدت ۶ سال معاون علی لاریجانی در وزارت فرهنگ و ارشاد بود. او در سه سال نخست دولت اول اصلاحات هم به وزارت دفاع رفت و از سال ۱۳۷۹ بار دیگر معاون لاریجانی این بار در صدا و سیما شد.

شهرت ضرغامی به دوران ریاست او بر سازمان صدا و سیما و فعالیت‌هایی بی نظیر مانند ساخت ۲۰ سریال تاریخی نظیر سریال یوسف پیامبر همچنین ایجاد شبکه‌هایی داخلی و بین‌المللی نظیر ورزش، پویا، آی فیلم، سلامت، سحر، العالم و غیره برمی‌گردد. بعد از صدا و سیما ضرغامی به عضویت شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی درآمد.

ضرغامی همواره یکی از جذاب‌ترین سیاست‌مداران ایرانی بوده، فردی که نفوذ بالایی دارد و علی‌رغم اینکه به عنوان یک اصول‌گرا شناخته می‌شود، اما همواره گفت‌وگوها و روابط نسبتاً مطلوبی با چهره‌های اصلاح‌طلب هم داشته. از طرفی او در دهه ۹۰ یک گفتمان و خط فکری تازه را پیش گرفت و چهره‌ای متفاوت‌تر از آنچه از ضرغامی دهه ۸۰ می‌شناختیم ارائه داد.

ضرغامی در سال‌های اخیر تلاش‌های مختلفی و بزرگی برای خدمت به کشور و انقلاب انجام داد. اگر اتفاق خاصی رخ ندهد باید برای ضرغامی یک وزارتخانه کنار گذاشت، وزارتی نه از جنس تلویزیون و ارشاد و نه از جنس دفاع؛ بلکه وزارتخانه‌ای که میراث‌دار تاریخ ایران است.

بیوگرافی

عزت‌الله ضرغامی در ۶ اسفند ۱۳۳۸ به دنیا آمد. خانواده او از شهر دزفول، در استان خوزستان به تهران مهاجرت کرده بودند و پدرش کارمند شرکت ملی نفت ایران بود.

او هم‌اکنون به عنوان یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کند. علاوه بر این ضرغامی به مدت ۱۰ سال، در فاصله سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ ریاست سازمان صدا و سیما را برعهده داشت. او یکی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود.

ضرغامی دانش‌آموخته کارشناسی مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی است و فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۶۱ در سپاه پاسداران و در برنامه رادیویی آن آغاز کرد. او از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۲ معاون وزیر فرهنگ و ارشاد در امور مجلس بود و از ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ نیز معاونت امور سینمایی وزیر فرهنگ را برعهده داشت.

در دولت هفتم به وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح منتقل شد و از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ معاون وزیر دفاع در امور مجلس آن وزارت بود. سال ۱۳۷۹ در دوره ریاست علی لاریجانی بر سازمان صدا و سیما، به معاونت امور مجلس و استان‌های سازمان صدا و سیما منصوب شد و تا سال ۱۳۸۳ در این جایگاه فعالیت کرد.

واکنش فعالان گردشگری به وزیر شدن ضرغامی

وضعیت کنونی گردشگری ایران که برآیند یک سال و شش ماه شیوع ویروس کروناست و شباهتی به زمین سوخته دارد، باعث شده تا انتخاب وزیر برای این وزارتخانه حساس‌تر شود. بر اساس گزارش‌های سازمان جهانی گردشگری، صنعت گردشگری در تاریخ خود دچار چنین رکودی نشده بود و سال‌ها زمان می‌برد تا این صنعت بتواند قد علم کند. از طرفی بسیاری از بنگاه‌های گردشگری تعطیل و بسیاری از فعالان نیز بیکار و حتی ترک شغل کردند.

گروهی از فعالان گردشگری درباره معرفی نظرات بسیاری دارند و با استناد به چهره شناخته شده و قدرت نفوذ و تیم‌سازی ضرغامی، او را گزینه‌ای دارای مقبولیت و قاطع و مفید ارزیابی می‌کنند. آن‌ها می‌گویند که می‌توان از ظرفیت‌های عزت‌الله ضرغامی در صورتی که رویکرد توسعه بازارهای مختلف گردشگری و ارزآوری باشد، استفاده کرد.

علیرضا پناهی، فعال گردشگری سلامت در این باره گفت: حوزه گردشگری می‌تواند اقتصاد بخش مهمی از کشور را بعد از دوران کرونا احیا کند؛ بنابراین نگاه کلان در این حوزه اهمیت دارد. اگر رویکرد توسعه گردشگری باشد، فرد محور بودن مهم نیست و باید نگاه دولت به گردشگری را بررسی کرد. نباید فراموش کرد وزارت میراث فرهنگی اجرا، تسهیل‌گر و سیاست‌گذار است و قدرت بخش خصوصی و جوامع مدنی در گردشگری بالاست. با آمدن عزت‌الله ضرغامی در وزارت میراث، اگر رویکرد نگاه تخصصی به توسعه گردشگری در بخش‌های مختلف از جمله سلامت و زیارت باشد، اتفاقات مثبتی رخ می‌دهد.

او با اشاره به آشنایی ضرغامی با رسانه‌، توضیح می‌دهد: حضور ضرغامی در صدا و سیما، ظرفیت‌های بسیاری در حوزه تبلیغات و بازاریابی برای گردشگری ایران به وجود می‌آورد که باید از این ظرفیت‌ها در جهت فعالیت‌های تخصصی در حوزه گردشگری استفاده شود.

وزیر میراث فرهنگی تصدی‌گری را واگذار کند

پناهی ضمن اشاره به اینکه عزت الله ضرغامی به قدرت جوامع مدنی اعتقاد دارد، اظهار کرد: حوزه گردشگری جز محدود بخش‌های حاکمیتی است که بخش‌های مدنی در آن نقش گسترده و مهمی دارند، یکی از اولویت‌های وزارت میراث فرهنگی باید واگذاری تصدی‌گری به سازمان‌های مردم نهاد و بخش‌های خصوصی باشد. از طرفی یکی از راه‌های موفقیت عزت الله ضرغامی توجه کیفی و کمی به ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد در حوزه‌های مختلف گردشگری نظیر گردشگری سلامت است.

این فعال گردشگری سلامت با اشاره به ابلاغ سند راهبردی گردشگری سلامت در دولت پیشین تاکید کرد: کار دولت آینده در حوزه گردشگری راحت‌تر است، زیرا این سند تکلیف همه دستگاه‌ها را در گردشگری سلامت مشخص می‌کند. بنابراین قوانین بالادستی که گردشگری سال‌ها گرفتار آن بودیم ابلاغ شده و دولت جدید تنها باید آن را اجرا کند. با استفاده از سند و ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد و سازمان‌های مرتبط، وزارت میراث فرهنگی و شخص وزیر می‌تواند با اهتمام ویژه به گردشگری به خصوص گردشگری سلامت راه توسعه گردشگری و در نتیجه آن توسعه اقتصادی را در پیش گیرد.

او ادامه داد: یکی از ستون‌های اقتصاد مقاومتی و درون‌زا، گردشگری و به خصوص گردشگری سلامت است. همچنین احیای شورای راهبری گردشگری سلامت می‌تواند بسیاری از مشکلات گردشگری را حل کند و به اجرای سند راهبری گردشگری سلامت هم کمک خواهد کرد. در هر صورت باید تاکید کرد که نگاه ضرغامی و رویکردش نسبت به گردشگری از دل همه دلسوزان را قرص و محکم می کند. باید اولویت‌های مهم وزارت میراث نیز بررسی شود و مأموریت این وزارت هم مشخص شود.

با این تفاسیر به نظر می‌رسد که عزت‌الله ضرغامی در صورت همراهی مجلس عهده‌دار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شود؛ وزارتخانه‌ای که سه حوزه بسیار گسترده و تخصصی را شامل شده که با سوابق درخشان ضرغامی می توان امیدوار به آینده این بخش مهم دولت بود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دولت میراث فرهنگی رئیس جمهور مجلس سازمان صدا و سیما صنعت علی لاریجانی وزارت فرهنگ و ارشاد وزارت دفاع معاون صدا و سیما سریال یوسف پیامبر فضای مجازی شورای عالی انقلاب وزارتخانه تلویزیون ایران خانواده استان خوزستان مهاجرت شرکت ملی نفت اعضای شورای شورای عالی انقلاب مسلمان کارشناسی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی سپاه پاسداران وزیر فرهنگ و ارشاد وزیر دفاع گردشگری ویروس زمین سلامت اقتصاد بخش خصوصی تبلیغات عزت الله ضرغامی اقتصاد مقاومتی مشکلات گردشگری و صنایع دستی عزت الله ضرغامی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی احیای امیدواری ها علیرضا پناهی وزارت میراث فرهنگی عزت الله ضرغامی سازمان صدا و سیما گردشگری سلامت حوزه گردشگری شورای عالی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۰۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل از برگزاری جشنواره چومچه خاتون در ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری در شهرستان کوثر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن محمدی ادیب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دهمین جشنواره چومچه خاتون یا طلب باران روز ۲۸ اردیبهشت ماه در شهر گیوی شهرستان کوثر برگزار می‌شود.

وی افزود: این جشنواره هر ساله و بر اساس یکی از آئین‌های ریشه‌دار استان برگزار می‌شود که امسال دهمین دوره آن همراه با معرفی سایر آداب و رسوم شهرستان کوثر و با برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل تاکید کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل گردشگری و به منظور معرفی ظرفیت‌های گردشگری مناطق مختلف استان، جشنواره‌های متعددی را در نظر گرفته‌ایم که در همین راستا جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون در شهرستان بیله‌سوار و جشنواره غذاهای سنتی در شهرستان گرمی طی روزهای گذشته برگزار شد.

محمدی ادیب با اشاره به سایر جشنواره‌های پیش‌رو، ادامه داد: جشنواره طبخ آبزیان با همکاری اداره کل شیلات در شهرستان مشگین‌شهر و جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی شهرستان نیر، نیز برای روزها و ماه‌های آینده برنامه‌ریزی شده است.

کد خبر 751532

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • آغاز نخستین نشست کارشناسان نظارتی ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مشهد
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی