Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با مجمع نمایندگان استان های آذربایجان شرقی و غربی گفت: اولین هدف از احیای دریاچه ارومیه، سلامت مردم است.

به گزارش برنا آذربایجان‌غربی و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، عیسی کلانتری با بیان که کارشناسان از سال ۷۶ درباره خشک شدن دریاچه ارومیه در سال ۹۵ هشدار داده بودند، گفت: «در سال ۸۹ در نامه ای به مقام معظم رهبری درباره عواقب خشک شدن دریاچه ارومیه به ایشان توضیح دادم و نوشتم که خشک شدن این دریاچه باعث تهدید سلامت مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «در بحث خشک شدن دریاچه ارومیه، اقتصاد و کشاورزی در مقایسه با سلامتی مردم اهمیت چندانی ندارند، زیرا که اگر این دریاچه خشک می شد و روند احیای آن به سرانجام نمی رسید، تا شعاع بسیاری سلامت مردم به جد تهدید می شد.»

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که بر اساس گزارش دامپزشکی استان آذربایجان غربی، در سال ۹۴، سرطان پوستی در حیوانات شمال غربی دریاچه ارومیه، در مدت دو سال، بیست و هشت برابر افزایش داشته است، اظهار داشت: «با خشک شدن دریاچه ارومیه سلامتی میلیون ها نفر به خطر می افتاد. به طوری که تا شعاع صدو سی کیلومتری از هر طرف این دریاچه، سلامت مردم تهدید می شد. این یعنی ترکیه و نخجوان هم درگیر پیامدهای خشک شدن این دریاچه می شدند.»

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه بی توجهی به توسعه پایدار باعث خشک شدن دریاچه ارومیه شد، گفت: «در کشور ما با دید تک بعدی به تولید و همچنین با نادیده گرفتن این اصل که توسعه باید پایدار باشد، تصمیماتی گرفته شد که عواقبش خشک شدن دریاچه ارومیه و به خطر افتادن سلامت مردم بود.»

وی با بیان این که در سال ۹۲ میلادی در کنفرانس ریو تصویب شد که حداکثر مجاز برداشت هر کشور از آب های تجدید پذیر، چهل درصد باشد، اظهار داشت: «متاسفانه ما در ایران صد و سه درصد از آبهای تجدید پذیر کشور را استفاده می کنیم. این یعنی ما داریم از سهم نسل های آینده هم استفاده می کنیم و این با توسعه پایدار همخوان نیست.»

کلانتری با هشدار در این باره که با این میزان مصرف آب، در مناطقی از کشور عملاً کشاورزی تعطیل خواهد شد، گفت: «موضوع تصحیح الگوی مصرف آب های تجدید پذیر یکی از مسائلی بود که نتوانستیم درباره آن کاری کنیم و اگر این رویه را اصلاح نکنیم برای نسل‌های آینده هیچ چیز را باقی نخواهیم گذاشت و در برابر آنها مسئولیم.»

وی با تاکید بر این که کل مهاجرین جنگ هشتصد و هشتاد هزار نفر بود، افزود: «اگر دریاچه ارومیه خشک می شد، باید پنج میلیون نفر برای آنکه سلامت شان تهدید نشود، جابجا می شدند. چون اگر این اتفاق نمی افتاد بیماری های بسیاری سلامت مردم را به خطر می انداخت. به عنوان مثال بیماری آلبیدو، چشم را نابود می کرد یا فشار خون مردم شهر تبریز ظرف دو سال یک دهم بار افزایش پیدا کرد.»

کلانتری اضافه کرد: «همین ها باعث می شد که آنجا قابل سکونت نباشد. ما به خاطر این که حق نداشتیم آرامش مردم را به هم بریزیم و خیال شان را مشوش کنیم، در آن زمان نمی توانستیم این مسائل را بگوییم ولی الان که روند احیا به سرانجام رسیده است، باید اینها را بیان کرد.»

این مقام محیط زیستی تغییر درجه حرارت را از دیگر پیامدهای خشک شدن دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: «اگر دریاچه خشک می شد، تفاوت دمای تابستان و زمستان تا هفت درجه هم می رسید و این تفاوت دما باعث می شد که نه تنها اکوسیستم از بین می رفت بلکه آنتی بیوتیکها از کار می افتاد و مقاومت ژنتیکی انسان دچار اختلال می شد.»

عیسی کلانتری در پایان وظیفه نمایندگان، مخصوصاً نمایندگان استان های حاشیه دریاچه ارومیه را در حفظ و حراست از این دریاچه سنگین دانست و گفت: «ما هم دریاچه ارومیه را حفظ کردیم و هم توانستیم با تصحیح الگوی مصرف آب کشاورزان، کاری کنیم که در کشاورزی آن منطقه با صرفه جویی آب، ۱۸ درصد کارایی بیشتری داشته باشد. اکنون وظیفه نمایندگان است به خاطر مردم منطقه و صیانت از سلامت آنها در حفظ و احیای دریاچه ارومیه کوشا باشند و در این راه به سازمان حفاظت محیط زیست کمک کنند.»

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دریاچه ارومیه سازمان حفاظت محیط زیست عیسی کلانتری احیای دریاچه ارومیه سازمان محیط زیست آذربایجانشرقی آذربایجان غربی سلامتی مردم سازمان حفاظت محیط زیست خشک شدن دریاچه ارومیه سلامت مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۸۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۵ سانتی‌متر افزایش تراز دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، شهنام اشتری صبح امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در بازدید میدانی از وضعیت تراز آبی دریاچه ارومیه و میزان تحقق حقابه این دریاچه اظهار کرد: افزایش تراز بهبود نسبی شرایط آبی این دریاچه نشان می‌دهد که وسعت فعلی آن به ۲۵۴.۷ کیلومتر مربع افزایش یافته، در حالی که سال گذشته در این زمان ۱۵۵۷.۵۸ کیلومتر مربع بوده است.

وی افزود: حجم فعلی دریاچه ارومیه به دو میلیارد و ۵۲ میلیون متر مکعب رسیده است که سال قبل در چنین روزی دو میلیارد و شش میلیون متر مکعب گزارش شده بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: امیدواریم با ورود جریانات بارشی اخیر، شاهد بهبود هرچه بیشتر وضعیت آبی دریاچه و تأمین قسمتی از حقابه زیست‌محیطی آن باشیم.

اشتری ابراز امیدواری کرد: با همکاری و هم‌افزایی ادارات متولی و مشارکت مردم به‌ویژه جوامع محلی حاشیه دریاچه و با انجام اقدامات اولویت‌دار برنامه‌ریزی شده برای نجات دریاچه ارومیه، شاهد بهبود هرچه بیشتر وضعیت دریاچه ارومیه باشیم.

کد خبر 751371

دیگر خبرها

  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • افزایش ۲۰ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • «ارومیه» واقعا احیا شد؟
  • بکرترین دریاچه لرستان در دل طبیعت (فیلم)