Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاستهای درمانی نظام سلامت ایران از ابتدا همواره بر پزشک محوری استوار بوده است این درحالی است که از چند دهه گذشته در بسیاری از کشورهایی که حوزه درمان از اهمیت بیشتری برخوردار است نظام درمانی بیمار محور به جای نظام درمانی پزشک محور به کار گرفته میشود. نظرات متعددی در حوزه سیاستهای درمانی حاکم است.

 متاسفانه گروهی بیمار را به مثابه یک مشتری که برای خرید خدمات درمان مراجعه مینماید و در مقابل پزشک که تنها در جایگاه فروشنده خدمات درمانی نقش ایفا میکند مینگرند که البته در این بازار حق همیشه با خریدار است؛ از طرفی تفکر گروه دیگر که به دلیل داشتن تخصص و دانش، پزشک را تنها تصمیم گیرنده مطلق میپندارد که صلاح بیمار را از خود او بیشتر میداند و باید بدون چون و چرا تسلیم اوامر پزشک باشد که به نظر میرسد هر دو نظرات غلطی هستند؛ نظراتی که سالهاست امتحان خود را پس داده و سربلند بیرون نیامده اند؛ پس باید در نظام سلامت کشور بازنگری جدی صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نظام درمانی بیمار محور بر ابعاد مختلفی نظر دارد؛ از جمله احترام به ارزش و اولویتهای بیمار، احترام و مشارکت دادن همراهان و اعضای خانواده بیمار در روند درمانی، دسترسی آسان به اطلاعات و خدمات درمانی و پزشکی و تمرکز بر روی نیازها و نگرانیهای مشخص بیمار، گفتگو و ارتباط تنگاتنگ بیمار با کادر درمانی و از همه مهمتر نگاه انسانی به بیمار و احترام به خواستههای او با در نظر گرفتن اصول و فرآیندهای پزشکی و درمانی است که نتایج آن باعث کوتاه شدن طول درمان، افزایش رضایت، کاهش خطاهای پزشکی و کاهش هزینههای درمانی و در مجموع بهبود وضعیت درمان خواهد شد.

قاعده سوم اولویت سیاستهای بهداشتی و پیشگیری بر سایر نظامهای درمانی است که در این حالت سلامت جامعه و پیشگیری از اولویتهای بهداشتی محسوب میشود؛ اما نگاه جامعه به گونهای است که همه به دنبال درمان هستند در حالی که در نظام های درمانی سلامت محور، درمان آخرین سنگر بهداشت محسوب میشود بنابراین پیشگیری امری به مراتب سختتر و دشوارتر از درمان است که مستلزم برنامهریزی آموزش و نظارتهای جدی است.

این روزها با شیوع ویروس منحوس کرونا که سایه سنگین خود را بر کشور مستولی داشته و نگرانیهای جدی برای مردم و مسئولان، علی الخصوص سیاستگذاران حوزه درمان ایجاد کرده است. جا دارد کمیته بیمه و درمان خانه کارگر هم به نوبه خود از تلاشها و ایثار همهی نقش آفرینان حوزه درمان از پزشکان، پرستاران و کلیه افراد مرتبط با درمان تشکر و قدرانی نمائیم؛ اما بازگویی چند موضوع نه تنها خالی از لطف نیست، بلکه ضرورت دارد.

اول اینکه شیوع این بیماری بیش از هر زمانی اهمیت پیشگیری و توجه به سیاستهای سلامت محور را پراهمیت مینماید؛ چرا که اگر سیاستهای بهداشتی کشور بر نظام سلامت محور استوار بود، چه بسا که شاهد شیوع گسترده این بیماری منحوس تا به این اندازه نبودیم. دوم اینکه نظام سلامت اگر به درستی به کمیتههای ایمنی و بهداشت محیط های کاری توجه نشان میداد امروز تقریبا همه کارگاهها و محیط های کاری کشور میتوانستند نقشی بیبدیل در کنترل این بیماری ایفا نمایند و جلوی بسیاری از هزینه ها و نگرانیها را بگیرند؛ از طرفی همانگونه که به کرات به مسئولان حوزه بهداشت درمان کشور متذکر شدیم، سازمان تامین اجتماعی که همه اموال آن متعلق به بیمه شدگان و جامعه کارگری است، توانسته بیش از 30 درصد درمان کل کشور را عهده دار شود و وظیفه حاکمیتی حوزه درمان را به دوش بکشد؛ بنابراین صیانت از درمان سازمان تامین اجتماعی امری لازم و ضروریست، و از سوی دیگر از مسئولان سازمان، علی الخصوص حوزه درمان سازمان انتظار می رود که به تعهدات و وظایف قانونی خود در خصوص بیمه شدگان با در نظر گرفتن قانون الزام عمل نمایند.

امروز جامعه کارگری به حول قوه الهی در جایگاهی است که بداند حق و حقوق او چیست و چگونه باید از آن دفاع نماید. ما همانگونه که در جهت صیانت از ارکان و کلیات سازمان تامین اجتماعی تمام قد و با تمام قوا دفاع مینماییم، در مقابل نیز انتظار داریم که مدیران سازمان، به وظایف قانونی خود درست عمل نمایند ارائه خدمات درمانی با کیفیت و بدون منت حق مسلم جامعه کارگری است و ما در این خصوص به هیچ عنوان کوتاه نخواهیم آمد.

از طرفی با شروع بکار مدیریت جدید درمان سازمان تامین اجتماعی شایعاتی مبنی بر برون سپاری بخشهایی از درمان به گوش میرسد که مطمئنا در صورت پیاده شدن چنین سیاستهای ناصوابی شاهد پایمال شدن حقوق قانونی جامعه کارگری خواهیم بود؛ به گونهای که اعمال چنین سیاستهایی یقینا میتواند به اخذ فرانشیز و موارد مشابه در مراکز ملکی از بیمه شدگان بیانجامد؛ بنابراین با کلیات این سیاست مخالف بوده و در صورت پیاده شدن چنین اعمالی به شدت با آن برخورد خواهیم کرد لذا با توجه به آنچه بیان شد از مسئولین نظام سلامت کشور و تامین اجتماعی انتظار می رود:

1. معتقدیم سیاستهای متولیان درمان کشور باید در راستای پیشگیری  و بر محور نظام سلامت استوار باشد که در صورت اعمال آن بسیاری از معضلات درمانی کشور برطرف خواهد شد و جامعه کارگری امادگی خود را جهت همکاری با پیاده شدن چنین بستری اعلام میدارد.

2. توجه به بهداشت محیط کار و سلامتی نیروی کار به عنوان بزرگترین سرمایه کشور در سنگر تولید و اقتصاد امری لازم بلکه حیاتی است؛ بنابراین احیای کمیتههای ایمنی و بهداشت محیط های کار ضمن صیانت از نیروی کار میتواند بیماریهای همه گیر مثل آنچه الان تفاق افتاده را کاملا کنترل نماید و جلوی بسیاری از بحرانهای دیگر را بگیرد.

3. صیانت از کلیات سازمان تامین اجتماعی و جلوگیری از هرگونه دست اندازی به منابع سازمان از اهم اولویتهای جامعه کارگری است؛ از طرفی ارائه خدمات با کیفیت و بدون منت علی الخصوص در حوزه درمان از جمله وظایف مهم مسئولان سازمان تامین اجتماعی است که انتظار داریم معاونت محترم درمان به وظایف خود در اجرای کامل قانون الزام عمل نمایند.

4. متاسفانه سازمان به دلایل متعدد از جمله بدهی بزرگ دولت به این نهاد کارگری در شرایط بحرانی قرار دارد؛ تا جائی که به سختی و گاها با دریافت وام میتواند به تعهدات خود عمل نماید. در چنین شرایطی بعضا شاهد درخواستهایی از طرف برخی مسئولان و نمایندگان محترم مجلس مبنی بر ساخت مراکز درمانی در حوزه انتخابیه خود هستند که اغلب فاقد شرایط احراز برای احداث مراکز درمانی که کاملاً خلاف طرح سطح بندی توسعه مراکز درمانی سازمان است. لذا از قانونگذاران و مدافعان قانون، انتظار می رود با درک شرایط بحرانی سازمان تامین اجتماعی از تحمیل چنین هزینههای غیر ضروری جدا اجتناب نمایند.

در پایان عزت و سربلندی جامعه کارگری را از خداوند بزرگ مسئلت داریم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خانه کارگر دولت دوازدهم بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی جامعه کارگری خدمات درمان نظام سلامت حوزه درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۰۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

جزئیات مهم‌ترین طرح درمانی برای کودکان زیر ۷ سال که از ابتدای اردیبهشت امسال شکل اجرایی به خود گرفته است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بار‌ها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده، اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظر‌های متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.»، اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.».

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود، اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه دارو‌های سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰ (وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶ (بیمه سلامت) گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • استقرار ۱۲ تیم امدادی در مسیر تردد زائران بازی‌دراز
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟